Vydáno dne 23. 3. 2023 | Vložil/a: Ivana Kozlová | x přečteno
Ředitel Základní školy a mateřské školy města Olešnice, příspěvkové organizace, Hliníky 108, 679 74 Olešnice vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pozice
vedoucího/vedoucí školní jídelny
Nástup: 1. srpna 2023. Bližší informace na aktualitách webových stránek školy: www.zsamsolesnice.cz a města Olešnice: www.olesnice.cz
Kontaktní osoba: PaedDr. Zdeněk Peša, ředitel školy, e-mail: skola@olesnice.cz , tel. 516 463 119, 516 463 608
Předpoklady:
• střední vzdělání s maturitní zkouškou (nejlépe hotelová škola, ekonomická škola - obor společné stravování, jiný příbuzný obor s maturitou, případně vyšší vzdělání v příbuzném oboru)
• občanská a morální bezúhonnost
• dobrý zdravotní stav
• komunikativnost, organizační a řídící schopnosti
• přehled o problematice školního stravování (znalost předpisů školního stravování včetně předpisů hygienických a dalších souvisejících předpisů)
• znalost trendů racionální a zdravé výživy, normování a kalkulace stravy, sestavování jídelníčků
• pokročilá znalost práce na PC
• výhodou jsou zkušenosti s řízením stravovacího provozu (praxe v oboru)
Náležitosti písemné přihlášky:
• jméno, příjmení, datum a místo narození, místo trvalého pobytu (popř. korespondenční adresa, je - li odlišná od místa trvalého pobytu, kontakty (telefon, e-mail), podpis
K písemné přihlášce přiložte tyto doklady:
• strukturovaný životopis
• kopie dokladů o požadovaném vzdělání
• kopie dokladů o průběhu zaměstnání a délce odborné praxe
• výpis z evidence rejstříku trestů (ne starší 3 měsíců)
• lékařské potvrzení o zdravotní způsobilosti k výkonu pozice vedoucí ŠJ (ne starší 3 měsíců)
• písemný souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely tohoto výběrového řízení ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů
Písemné přihlášky včetně výše uvedených dokladů zašlete poštou v uzavřené obálce s nápisem „VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ - VEDOUCÍ ŠJ“ do pátku 19. 5. 2023 na adresu školy.
Upozornění pro uchazeče:
Neúplné přihlášky nebo přihlášky nesplňující požadavky výběrového řízení mohou být z výběrového řízení vyřazeny.
Termín výběrového řízení:
Pátek 26. 5. 2023 v kanceláři ředitele školy, hodina bude upřesněna mailem nebo telefonicky v pondělí 22. 5. 2023.
Platové zařazení:
Dle nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů.
Pracovní úvazek: 1,0
Vyhlašovatel si vyhrazuje právo zrušit výběrové řízení bez uvedení důvodu kdykoliv v jeho průběhu nebo nevybrat žádného uchazeče.
Náplň práce vedoucí/ho školní jídelny ZŠ a MŠ Olešnice
Vedoucí školní jídelny je zaměstnanec podle §124, odst. 3 ZP, 1. stupeň řízení – řídí a kontroluje práci podřízených zaměstnanců – kuchařek na dvou pracovištích.
Dále plní specifické úkoly vyplývající z funkčního a pracovního zařazení zaměstnance:
- zodpovídá za plynulý provoz, za svěřené majetek, za bezpečnost práce a za dodržování hygienických předpisů
- vypracovává a sleduje rozvrh práce zaměstnanců kuchyně tak, aby byl zajištěn plynulý provoz
- zodpovídá za sestavování jídelníčku v souladu se zásadami správné a zdravé výživy a na základě doporučené měsíční struktury školního stravování
- při sestavování jídelníčku spolupracuje s vedoucí kuchařkou
- návrh jídelníčku předkládá každý měsíc k podpisu řediteli školy
- vede evidenci strávníků, organizuje příjem peněz za obědy
- vede inspekční knihu, záznamy kontrol a návštěv
- zodpovídá za platnost zdravotních průkazů a jejich obnovování
- dohlíží na včasný odvoz zbytků a odpadků z kuchyně
- zúčastňuje se školení, schůzí a seminářů pro vedoucí školních jídelen
- vede evidenci školního stravování
- vydává potraviny ze skladu
- propočítává normy a srovnává je (skutečná, plánovaná, finanční)
- odpisuje potraviny ze skladových karet, měsíčně kontroluje stav zásob podle karet
- provádí objednávky zboží a řádnou přejímku
- zodpovídá za správné uskladnění potravin
- zpracovává podklady pro udělování nenárokových složek platu pracovníků ŠJ
- v případě dlouhodobější nepřítomnosti některé z kuchařek zajišťuje zástup za ni
- zajišťuje podklady pro správné stanovení základních platů a ostatních složek platu a zaměstnanců školní jídelny
- při sestavování rozpočtu na provoz školy předkládá řediteli návrh na větší opravy či dovybavení kuchyně
- dbá o hospodárné využívání rozpočtu na provoz ŠJ, sleduje jeho čerpání
- zajišťuje údržbu vybavení školní kuchyně, v případě poruchy zajišťuje opravu
- vede na kartách evidenci pracovních oděvů a vydaných pracovních pomůcek
- dle potřeby se zúčastňuje porad vedení školy.